بازاریابی محتوا در مقابل کپی رایتینگ! تفاوت عمده این دو در چیست؟
بازاریابی محتوا و کپی رایتیننگ دارای معانی مستقل بوده و در اساس باهم متفاوت می باشند اما در بیشتر موارد این دو موضوع را باهم اشتباه می گیرند و فکر می کنند که یکی هستند.اما ما از کجا تفاوت آنها با یکدیگر را تشخیص بدهیم ؟ ما معمولا در یک جمله با جا به جایی لغات همان منظور و هدف پیام را می رسانیم درصورتی که لغات با ظاهری شبیه به هم دارای معانی متفاوت و مستقلی هستند و برای استفاده از آنها ابتدا باید اول تفاوتشان را درک کنیم و این دلیل عدم تفکیک پذیری لغات می باشد.
در ادامه ابتدا به معرفی کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا می پردازیم سپس شباهت ها و تفاوت های دو مفهوم مستقل این موضوعات را توضیح می دهیم:
کپی رایتینگ به چه معنایی می باشد؟
برای جلب توجه مخاطبان به کالا یا شرکتی خاص همراه با تولید آگهی و مطالب تبلیغاتی کپی رایتینگ می گویند که برای دستیابی به آن باید هنر بازی با بهترین کلمات را بلد باشید و آنها را طوری کنار هم بچینید که بتوانید جمله های تأثیرگذار که شامل متن های کوتاه، شعار تبلیغاتی و جمله توصیفی است را برای هدفتان بسازید. در اصل کپی رایتینگ برای افزایش مشتریان و فروش بیشتر می باشد و هدف تولید کننده این است که مشتری بعد از دیدن آگهی سریعا تصمیم گیری کرده و از آنجا خرید کند.محتوا کپی رایتینگ در زمینه های معرفی یک کسب و کار و توضیح تایخچه آن، توضیح کالا و خدمات قابل ارائه، جزئیات کالاها و ویژگی های آنها و سرفصل های مهم و اهداف یک مجموعه در تجارت نوشته، تدوین و منتشر می شود.
ویژگی هایی که یک کپی رایتر حتما باید داشته باشد شامل موارد زیر است:
- دارا بودن دستور زبان و ادبیات قوی تا بتواند مفهوم اصلی را بطور ساده، قابل درک و کوتاه تولید کند
- عناوینی را انتخاب کند که در نظر مخاطبین جذاب باشد تا مخاطب را به خواندن وا دارد
- اینکه بداند چه موضوعاتی برای مخاطب جذاب تر است تا با نگارش متن باعث شود مخاطب زمان بیشتری را در سایت صرف کند
- کپی رایتر باید آگاه به محصولات صنعت و وضعیت بازار باشد و تخصص و تجربه کافی برای نوشتن و چینش لغات داشته باشد.
بازاریابی محتوا به چه معنایی می باشد؟
بر خلاف کپی رایتینگ که مختصر بوده و خواهان تأثیر سریع بر مخاطب می باشد، بازاریابی محتوا می خواهد برای مخاطبان با ارائه ارزش کالاها و تولید محتوا موثر، مفید و آموزنده و کاربردی باشد و در لفافه برندی خاص را معرفی کند تا بتواند اعتماد مشتری را بدست آورد و باعث شوند مشتریان با اعتماد کامل خرید کنند.نوشتن این مطالب با هدف بازاریابی محتوا منحصربه فرد و علمی می باشد. انواع بازاریابی محتوا شامل:
- پست های وبلاگ
- مقالات
- محتوا ویدئویی
- محتوا صوتی
- کتاب های الکترونیک
- ایمیل های خبری
- گزارش های موضوعی
- پادکست ها
می باشد که در تمامی آنان تولیدکننده محتوا می تواند با مخاطبین ارتباط برقرار کند.بازاریابی محتوا به گونه ای است که مشتری به آرامی به یک برند با توجه به محتواهای علمی قرار داده شده، اعتماد کرده و بعد آن را برای خرید انتخاب می کند.

هم پوشانی کپی رایت و بازاریابی محتوا
کپی رایت و بازاریابی محتوا در کنار هم با دو استراتژی متفاوت فعالیت می کنند. برای درک بهتر فرض کنید بروشوری را در دست دارید که توضیح مختصر و جامعی در آن قرار گرفته است تا اینجا کپی رایت است اما کافی نیست زیرا مخاطبین باهوش را جذب نمی کند اگر مشتری برای توضیحات بیشتر و جامع به وب سایت مجموعه مراجعه کند دیگر بازاریابی محتوا در میان می باشد. این دو موضوع در کنار هم باعث تولید محتوایی فوق العاده و کاملا موثر می شوند و اگر کپی رایتر تخصص و تجربه کافی نداشته باشد باعث هدر رفتن اون محتوا ارزشمند می شود. ما با حذف هر کدام به مشکل هایی بر میخوریم. احتمالاتی را که ممکن است به وجود بیاید شامل:
- تیتر برای مخاطبین جذاب و جالب توجه نباشد یا خیلی متفکرانه باشد
- بیش از حد علمی باشد که باعث سردرگمی خواننده شود
- بدون توجه به نیاز مخاطب ایجاد شده باشد
همچنین لازم به ذکر است اگر متن یک کپی رایتر باتجربه به اندازه کافی در رسانه ها منتشر نشود باز نمی تواند بلاگر موفقی شود.
تفاوت های کپی رایت و بازاریابی محتوا
- تفاوت در هدف گذاری بازاریابی و کپی رایتینگ
در بالاتر هم اشاره کردیم که مهمترین تفاوت این دو موضوع در هدف هرکدام می باشد. بازاریابی محتوا مشتری را مجبور به خرید نمی کند بلکه کم کم به محتوای جامع اعتماد کرده و با اطمینان و رضایت کامل خرید می کند اما در کپی رایت متن نوشته شده تنها باید به تصمیم گیری مشتری و راضی کردن آن سرعت بدهد. - تفاوت در شیوه تولید بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ
کپی رایت باید دارای متنی قوی و درست با چینش کلماتی فوق العاده و تأثیرگذار باشد تا مشتری را به خرید ترغیب کند اما بازاریابی محتوا دارای متنی علمی، درست و حسابی و قابل اثبات می باشد تا بتوانند یک برند خاص را جهانی کنند. - رسانه های نشر این دو موضوع متفاوت است
فضای کپی رایت به علت داشتن متنی خلاصه و مختصر محدود به بروشور، بیلبورد، بنر و صفحات اول و اصلی وب سایت ها می باشد اما در بازاریابی محتوا به علت دارا بودن تنوع بسیار در انتشار محتوا می توان از عکس، متن، فیلم، صدا، اینفوگرافیک و… در بسیاری از رسانه ها انتشار داد. - اهداف بیشتری در بازاریابی محتوا وجود دارد
تنها هدف کپی رایت فروش بیشتر و افزایش تعداد مخاطبان می باشد اما اهداف بازاریابی محتوا طولانی مدت است و حتی در آن می توانید داستان تجارتتان را توضیح دهید. بازاریابی محتوا می خواهد بازدید یک وب سایت خاص و ترافیک آن را بالا ببرد و مخاطبان را به مشتری و خریدار را به خریدار دائمی تبدیل کند تا بتواند نام یک برند خاص بر سر زبان ها بیاندازد و باعث افزایش اعتبار و نمره برند شود.