ما در خدمات مشاوره محتوانو مواردی از قبیل Roadmap، Brand Personality و نیز Audience Persona را به شما ارائه می دهیم.
نقشه راه (Road Map) چیست؟
از اصلی ترین و مهمترین مسائل در بازاریابی محتوای شما دغدغه ذهنی مخاطبی هدف (مشتریان) شما است. تشخیص و شناسایی آنچه مشتریان شما در جست و جوی آن هستند و آنکه رقبای شما در پاسخ به نیاز های مخاطبین چه عکس العملی نشان می دهند می تواند پاسخ گو و تعیین کننده نقشه راه شما در بازاریابی محتوا باشد.
درواقع نقشه راه یک برنامه ریزی اجرایی است که تمامی اطلاعات و تحقیقات گردآوری شده را به مرحله اجرا می رساند و این بدان معنا است که برای شناسایی پاسخ به نیاز ها و سوالات مشتریان در وب و همچنین پاسخ به این سوال که باید بیشتر به کدامین یک از موضوعات و شاخه های محتوایی تمرکز نمایید و چگونه مخاطبین را به سوی محتوا های خود سوق دهید نقشه راه مهمترین و بهترین اصل است که به کمک شما می آید. به طور کلی خدمات مشاوره ای نقشه راه در استراتژی محتوا به صورت زیر است:
- شناسایی keyword (کلمات کلیدی) هایی که توسط مخاطبین پیرامون موضوعات وب سایت شما انجام شده
- تحلیل موضوعی محتوای تولید شده به زبان فارسی ( تولید محتوای تالیفی، ترجمه و… )
- بررسی و شناسایی وب سایت هایی که اطلاعات کاملی از نظر موضوعی با وب سایت شما را دارا هستند
- مدون سازی اکوسیستم محتوا که متشکل از مطالب مرتبط در قالب های گوناگون رسانه ای و … است که با جذاب سازی مطلب مخاطب را از مطلب و یا موضوعی به موضوع دیگر هدایت می کند و در نتیجه آن اعتبار مطالب را از نظر موتور جست و جو گوگل افزایش می یابد
- تحلیل و بررسی نقشه راه محتوا بر اساس موارد یاد شده بالا
- پرسونای مخاطب (Audience Persona) چیست؟
در مرحله قبل به دغدغه های فکری و ذهنی و سوالات مخاطب هدف پرداختیم. در این مرحله به شناسایی مخاطب و انتظارات مهم آنها می پردازیم. پرسونای مخاطب زمانی به کار شما می آید که می خواهید ارتباط خود با مخاطب هدف (مشتریان) خود را در بلند مدت با استفاده از بازاریابی محتوا حفظ کنید. جو پولیتزی در کتاب Epic Content Marketing چنین بیان کرده که : همیشه با خود بار ها و بار ها این جمله را که من مخاطب محتوای خود نیستم را با خود تکرار کنید. مدیران و مالکان کسب و کار های دیجیتال (وب سایت) اکثرا بر این باور هستند که محتوای خود را بر اساس شیوه و طرض تفکر خود تولید نمایند اما این نظریه که مخاطبین هدف (مشتریان) مانند من فکر می کنند و نیاز هایی شبیه به من دارند در زمینه تولید محتوا بسیار می تواند زیان بار و مخرب باشد.
با این تفاسیر پرسونای مخاطب درواقع شخصیت های خیالی هستند که انواع مختلف کاربران، عقاید و نظرات و مجموعه رفتار های مرتبط آن با با یک وب سایت، برند و یا حتی محصول را که مشابه و مرتبط با یک جامعه هدف هستند را به نمایش می گذارند و ابزاری برای تشخیص و شناسایی اهداف و تمایلات و محدودیت های مخاطبین است. پس پرسونای مخاطب به شما در تصمیم گیری پیرامون محصولات، ارتباط متقابل، خدمات، ویژگی ها و جنبه های بصری وب سایتتان کمک می کند و هدف بازاریابی محتوا در دسته بندی مخاطبین هدف را محقق می سازد.
نتیجه گیری نهایی خدمات پرسونای مخاطب: - شناسایی و دسته بندی پرسونای مخاطب
- تعیین تمایلات محتوایی مخاطبین
- شناسایی موضوعات گوناگون محتوایی برای هر دسته از مخاطبین
- مدون سازی پروفایل معرفی هر دسته از پرسونا های مورد نیاز
شخصیت برند (Brand Personality) چیست؟
درواقع شخصیت هر برند نحوه ی گفتار، رفتار و برخورد آن برند در برخورد با مخاطبین است که از دو طریق 1- اشخاص به نمایندگی برند که می توانند کارکنان یک کسب و کار باشند و 2- تبلیغات، محتوای تولید شده، بسته بندی و … به نمایش گذاشته می شود. درواقع شما نیاز دارید برای برند خود شخصیتی با صفاتی از قبیل: طرح ها، رنگ ها، لحن بیان، لوگو، و یا حتی صدای ویژه ( که در برخی ویدئو های تبلیغاتی نیز مشاهده می کنید) طراحی کنید تا مخاطبین در هر کجا از وب با دیدن این صفات متوجه برند و سبک منحصر به فرد شما شوند.
خدمات بخش شخصیت برند: - تعیین صفات و مدون ساختن ابعاد مختلف شخصیت برند مورد نیاز کسب و کار شما
- مدون ساختن الزامات محتوایی برای تولید محتوای مورد نیاز وب سایت شما
- مدون ساختن قالب ها و دسته بندی های مختلف محتوایی مورد نیاز کسب و کار دیجیتالی شما